Autor |
Wiadomość |
Rincewood
Aktywny Forumowicz

Wiek: 45 Dołączył: Śro Mar 26, 2008 21:52 Posty: 211 Skąd: Gdańsk-Habenda
|
Wysłany: Sob Lip 24, 2010 11:54 Temat postu: Zamykanie drzwi od domofonu |
|
|
Może temat powielony ale wydaje się być istotny.
Już kilkakrotnie spotkałem się z pozostawionymi otwartymi drzwiami wejściowymi do budynku.
NIE RÓBMY OTWARTEJ FURTKI ZŁODZIEJOM!
Proszę o zamykanie za sobą drzwi, by później nie było że komuś ukradli dorobek życia i wielki lament i szukanie czy ktoś coś widział etc.. _________________ Airwick odświeżacz do ust |
|
|
|
 |
NEPTUNKA
Stały bywalec
|
Wysłany: Wto Gru 21, 2010 17:51 Temat postu: drzwi |
|
|
Podbijam temat - codziennie jak wracam z pracy drzwi są otwarte. Widocznie gorzej się domykają jak jest mróz, wystarczy lekko dopchnąc, zwrócmy na to uwage. |
|
|
|
 |
woalka
Forumowicz

Wiek: 48 Dołączył: Czw Cze 04, 2009 10:39 Posty: 121 Skąd: Gdańsk-Habenda
|
Wysłany: Śro Gru 22, 2010 23:57 Temat postu: Re: Zamykanie drzwi od domofonu |
|
|
To prawda. Zapewne problemem jest mróz i zmrożony śnieg.
Ale dwa razy zauważyłam, że celowo były zostawione uchylone poprzez odchylenie takiej metalowej wypustki uniemożliwiającej zamknięcie. Być może to pracownicy, którzy zajmują się wykończeniówką kolenych mieszkań? Tym niemniej zaniepokoiło mnie trochę takie postępowanie... _________________ woalka |
|
|
|
 |
aga_michal
Bywalec

|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 15:49 Temat postu: Re: Zamykanie drzwi od domofonu |
|
|
Dzwoniłem dziś do konserwatora i jutro ma zobaczyć czy da się podregulować drzwi żeby się zamykały
Ps. Jakiś domofon mieliśmy przenosić z rok temu, przecież prawie wszyscy się zgodzili ????  |
|
|
|
 |
Rincewood
Aktywny Forumowicz

Wiek: 45 Dołączył: Śro Mar 26, 2008 21:52 Posty: 211 Skąd: Gdańsk-Habenda
|
Wysłany: Pon Gru 27, 2010 21:31 Temat postu: Re: Zamykanie drzwi od domofonu |
|
|
też pamiętam, ale jednym z warunków było zainstalowanie włącznika światła na czujnik ruchu..
Ps. A może jest szansa na zamontowaniu takich czujników w całym budynku. Taka inwestycja powinna się szybko zwrócić biorąc pod uwagę rosnącą cenę prądu.. _________________ Airwick odświeżacz do ust |
|
|
|
 |
Lukkan
Nowy na forum
Dołączył: Pią Lis 04, 2016 11:13 Posty: 1 Skąd: Gdańsk Habenda
|
Wysłany: Pią Lis 04, 2016 11:26 Temat postu: Re: Zamykanie drzwi od domofonu |
|
|
Witajcie,
chciałbym podnieść ten temat i wspólnie go przedyskutować z Wami jako sposób na uciążliwości, które ostatnio zaczęły dotykać Naszą wspólnotę.
Temat jest delikatny, bo na pewno nikt z nas osobiście nie chciałby tego doświadczać ale na pewno wspólnie będziemy w stanie coś poradzić.
Dzisiejsza rozmowa z sąsiadem z III piętra i pomysł zamykania drzwi na klucz w nocy jest jakimś rozwiązaniem chociaż nie wiem czy nie będą potrzebne dalej idące środki. Być może trzeba się spotkać (najlepiej w godzinach wieczornych) na chwilę przed blokiem i zadecydować o jakiś działaniach. Proszę wyraźcie swoją opinię i dajcie znać czy spotkanie jest możliwe. Załatwmy sprawę i nie pozwólmy, żeby ktoś w taki sposób uprzykrzał nam życie, czekam na Wasze opinie i liczę, że wspólnie poradzimy sobie.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
|